Backstage

Muziekgieterij voor tweede keer op BKS

Voor de tweede keer heeft Muziekgieterij een eigen podium op het Best Kept Secret festival. Vorig jaar was het steeds dringen voor de knusse tent stage bij de opnames van…

verder lezen

Nieuw album BACKFIRE! opgenomen in de studio van Muziekgieterij

Naar eigen zeggen is ‘Angry God’ het laatste album en definitieve testament van BACKFIRE!, de legendarische Maastrichtse hardcoreband. Het is tevens het eerste nieuwe materiaal sinds 2016 en de eerste…

verder lezen

BKS: van een stil bos naar dansende menigten

Op de foto hieronder ziet het er nog verstild uit. Een mooie winterse aanblik van de Beekse Bergen in januari. Maar in juni staat precies op deze plek een podium. En hangen er lampen. Staat er publiek: te kijken, te luisteren en te dansen.

verder lezen

Caspar Auwerkerken ontvangt Jan Mans Award

Op vrijdag 2 september, tijdens Bruis 2022, ontving het Belgische talent Caspar Auwerkerken de allereerste Jan Mans Award.

verder lezen

De fakkel brandend houden in de geest van Richie Backfire

Op 19 maart werd het plein dat naar Richie Backfire vernoemd is, officieel geopend. In de binnentuin van Muziekgieterij zagen de aanwezigen hoe Cesar Zuiderwijk de honneurs waarnam.

verder lezen

The Haunted Youth’s Home Away From Home

The Haunted Youth heeft in Muziekgieterij zijn ‘home away from home’ gevonden. Als Artist In Residence maakt hij regelmatig gebruik van de venue voor stage rehearsals.

verder lezen

Stoop Kid eerste signing V2 Muziekgieterij joint venture

V2 Records en Muziekgieterij zijn onlangs een joint venture aangegaan waarmee jong talent een unieke mogelijkheid wordt geboden voor het opnemen en promoten van nieuwe muziek.

verder lezen

Vrijwilligers kraken noten

Ook onze vrijwilligers hebben lang stilgezeten. Als ze dan gevraagd worden om samen noten te gaan kraken, dan is de vraag niet aan dovemansoren gesteld.

verder lezen

Ook contactloos betalen in Muziekgieterij

Ook in Muziekgieterij betaal je nu contactloos. Dus geen gedoe meer muntjes of contant geld, je kunt gewoon met je betaalpas of smartphone een drankje bestellen!

verder lezen

2020: een (te) gek jaar

In de cultuursector was 2020 een (te) gek jaar, met vooral een bittere nasmaak. Lees hier het verhaal van een productiemanager van Muziekgieterij.

verder lezen
Scroll naar boven
Scroll naar top