Nieuw album BACKFIRE! opgenomen in de studio van Muziekgieterij

Backfire! in Muziekgieterij studio

Naar eigen zeggen is ‘Angry God’ het laatste album en definitieve testament van BACKFIRE!, de legendarische Maastrichtse hardcoreband. Het is tevens het eerste nieuwe materiaal sinds 2016 en de eerste full-length van de band in ruim tien jaar! 

De releasedatum van het nieuwe album van Backfire! was op zaterdag 18 maart. De dag dat de band headliner was van Among The Angels 3, het succesvolle hardcore punkfestival in Muziekgieterij. Georganiseerd door de M-Town Rebels zelf.

Richie Backfireplein

Dat Muziekgieterij de legendarische band uit dezelfde stad een warm hart toedraagt moge duidelijk zijn. Het Maastrichtse poppodium was dan ook blij verheugd te vernemen dat het nog naamloze plein waaraan het gevestigd is de naam Richie Backfireplein zou gaan dragen. Vernoemd naar de voormalige drummer en icoon van de M-Town Rebels. Golden Earring-drummer Cesar Zuiderwijk werd uitgenodigd om de muzikale omlijsting te leveren bij de onthulling van het monument voor Richard Bruinen (de echte naam van Richie Backfire) tijdens de officiële opening van het plein.

Opname album

Een aantal maanden geleden streek de band neer in de studio van Muziekgieterij. Op de foto’s zijn sfeerimpressies van de opname van het album te zien. Met producer Igor Wouters, gitarist Wyb Brouwer en zanger Patrick Coenen.

Scroll naar boven