Caspar Auwerkerken ontvangt Jan Mans Award

Caspar van Auwerkerken en de Jan Mans Award

In de geest van de oud-voorzitter van Raad van Toezicht van Muziekgieterij, Jan Mans, werd tijdens Bruis 2022 de Jan Mans Award uitgereikt. De eer ging voor de allereerste keer naar het Belgische talent Caspar Auwerkerken, die naast een platencontract bij V2 Records ook nog een residentie in de wacht sleepte bij zowel Muziekgieterij in Maastricht alsook Het Depot in Leuven. De prijs werd uitgereikt door creatief directeur Muziekgieterij Wim Smeets, in het bijzijn van o.a. Anny Mans, Tom Willinck van V2 Records, Mike Naert van Het Depot en David Zegers van Skytiger management.

Aanmoediging

De prijs is bedoeld als aanmoediging voor jong talent, die ‘passie, toewijding en volharding’ tonen in hun nog prille carrière. Naast de symbolische penning, ontworpen door Art Marks en vervaardigd door Alx Marks, krijgt de winnende artiest of band ook een geldprijs welke ingezet kan worden als springplank voor de verdere loopbaan. In het geval van Caspar wordt ingezet voor de productie van het debuutalbum bij V2 Records.

Artist in residence

De kersverse artist in residence van Muziekgieterij, en tevens van Het Depot, was al enige tijd op de radar van de samenwerkende partijen. Onder meer door de Open Mic-avonden van Het Depot opende wat deuren voor Caspar Auwerkerken die opviel door zijn songwriting-skills, maar ook door zijn stem. In Muziekgieterij viel hij op tijdens zijn PA-repetities, die mogelijk het zaadje hebben geplant voor de uiteindelijke ontvangst van de Jan Mans Award.

Voorprogramma’s

Inmiddels heeft Caspar al in de nodige voorprogramma’s mogen spelen. Zo stond hij als support bij Meskerem Mees, Portland en Admiral Freebee. In Muziekgieterij was hij voor het publiek al te horen in het voorprogramma van Mauro Pawlowski in 2021.

Debuutalbum

Inmiddels zijn de proefopnames voor zijn debuutalbum gestart en zijn management bij Skytiger is zo trots als een pauw. Naar verwachting komt het album van Caspar Auwerkerken in het najaar van 2023 uit bij V2 Records.

Scroll naar boven