CASPAR AUWERKERKEN

caspar-auwerkerken

Update Oktober 22

Terwijl de plannen voor de opnames voor zijn debuutalbum in de studio van Muziekgieterij  worden gesmeed, brengt Caspar Auwerkerken een nieuwe single uit. Net als zijn eersteling ‘Hyacinth’ is opvolger ‘In Skies’ wederom een koortsachtig mooie muzikale dagdroom.

 

De single komt redelijk rustig en idyllisch op gang, want terwijl we in de verte wat strijkers horen, is het vooral Caspars stem die naar de voorgrond treedt. Geleidelijk aan breekt de track dan open in een iets groter indierockgeheel, inclusief grootse drums en – binnen de perken – overrompelende elektronica. Op die manier heeft Caspar Auwerkerken dus een hoorbare evolutie doorgemaakt, waardoor het geheel ook een pak interessanter wordt om naar te luisteren. Met “In Skies” bewijst de jonge Limburger nog maar eens waarom hij een in de gaten te houden naam is. – Dansende Beren

Na Hyacinth is In Skies zijn tweede single voor V2. Het is opnieuw een breekbaar pareltje waarin Caspars fluwelen stem veel indruk maakt….Wat zijn we blij dat Auwerkerken geen opgever is en dat hij nu zo’n prachtige song de wereld kan in sturen. Hopelijk komt er snel een debuutplaat van deze talentvolle kerel. – Luminous Dash

Beluister de track via je favoriete streamingdienst hier.

September 2022:

Caspar Auwerkerken is toegetreden als artist in residence. Hij kwam in het vizier van het productiehuis bij het verzorgen van een voorprogramma in Muziekgieterij. De getalenteerde jonge Belgische singer-songwriter timmerde in korte tijd zelf al behoorlijk aan de weg. Zijn in eigen beheer uitgebrachte debuutsingle ‘Hyacinth’ behaalde playlists op Radio 1 en StuBru en werd met lovende kritieken ontvangen.

“De juiste snaar geraakt. De gevoelige.” – Eppo Janssen (Duyster, Pukkelpop)

“De jonge Hasselaar is een gigantisch talent in onze Belgische muziekwereld.” – Dansende Beren

Tijdens het Bruis festival in Maastricht mocht hij als eerste artiest de Jan Mans Award in ontvangst nemen. De door Muziekgieterij in het leven geroepen nieuwe jaarlijkse aanmoedigingsprijs voor jong talent. Samen met het productiehuisteam, dat beschikt over een professionele opnamestudio, wordt er gewerkt aan opnames voor een album. Dit album wordt in het najaar van 2023 uitgebracht door de gerenommeerde platenmaatschappij V2 Records, onder de nieuwe co-op constructie met Muziekgieterij. Tegelijkertijd krijgt Auwerkerken ook een residentie in Het Depot. Het Leuvense poppodium heeft net als Muziekgieterij een zeer actief productiehuis. De gedeelde residentie vormt tevens het startschot voor een nauwe samenwerking tussen de productiehuizen van de twee podia.

 

 

 

 

 

Andere Artists In Residence

Scroll naar boven