YIN YIN

Yin Yin

Update september 2022:

Tijdens het Best Kept Secret festival in juni sloot Yin Yin hun artist in residency in Muziekgieterij op gepaste wijze af. Bij aankomst in de backstage van het zonovergoten Muziekgieterij podium voelde het een beetje als thuis komen voor de Maastrichtse band. Er was vlaai, koffie en bier. En veel bekende gezichten om de verjaardag van drummer Kees mee te vieren. In het kader van de Heaven Sessions gaf de band die middag een gloedvolle show, gevolgd door een interview voor publiek met journalist Ludo Diels. Je kunt de Heaven Sessions at Best Kept Secret met Yin Yin vanaf 30 september bekijken op de Kijk en Luister-pagina op onze website.

 

Juni 2021:

Met de aanvang van hun residentie zijn de heren van Yin Yin nu echt letterlijk kind aan huis in De Muziekgieterij. De leden van de Maastrichtse band kwamen al jaren bij ons over de vloer. Als muzikanten spelend in diverse bands en in één geval zelfs als medewerker. Vanaf 1 juni is de band een jaar lang artist in residence in De Muziekgieterij.

Yin Yin

Voor de lockdown was de eigenzinnige Psychedelic Thai Funk formatie hard op weg internationaal door te breken. Met o.a. een succesvol debuutalbum op het Zwitserse Bongo Joe label, een KEXP-sessie en veel shows door heel Europa. De komende tijd gaat de band in een van de repetitieruimtes op de Zolder werken aan nieuw materiaal. Twee nieuwe songs zullen worden opgenomen in onze studio en als een one off single uitgegeven worden op het M-PX-label van Muziekgieterij.

Andere Artists In Residence

Scroll naar boven