STOOP KID

STOOPKID_14004

Update December 2023

Yes! Vorige maand is het album Mount Cope verschenen!

We zijn natuurlijk super fier op onze artist in residence en het album dat opgenomen werd in onze Muziekgieterij studio.

Online muziekmagazine Luminous Dash schrijft: ‘De sprankelende gitaarriffs vullen Jens’ ietwat donkere manier van zingen perfect aan. De brede arrangementen zorgen ervoor dat de songs meer diepgang krijgen en geven ze een catchy randje. Het blijft jangle pop maar de liedjes zijn zeker niet meer zo lo-fi als op de voorgaande releases en dat verdienen de straffe composities van Rubens. Stoop Kid gaat er met Mount Cope serieus op vooruit. Je merkt aan alles dat deze kerel frisse ideeën heeft en die werden nu eindelijk tot in de perfectie uitgewerkt. Niet dat de muziek nu te clean klinkt of overgeproducet, maar alles schittert meer.’

Het album krijgt een zeer fijne recensie in het toonaangevende HUMO magazine: ‘Loopt in Diest rond: Jens Rubens. U hoeft ’m niet te kennen: zolang u zich de keel van de jonge Paul Banks en Damon Albarn voor de geest kunt halen, weet u hoe hij klinkt. Hij lijkt wat op de piepe Neil Young, maar de muziek die hij maakt met Stoop Kid heet ‘janglerock’. ‘Mijmerende friemelrock’ staat elders: ook niet mis. Het is alleszins verwant aan Team William en Protection Patrol Pinkerton. Zijn teksten mogen soms nog een nachtje in de couveuse, maar als hij z’n voeten veegt, mag Jens zo binnen. Aardig plaatje voor gevoelige jongens. Ken uzelf.’  – Het album belandt tevens in de Oorstrelende 10 – De allerbeste 10 platen van het moment volgens HUMO

Radio Willy roept in november Stoop Kid uit tot artiest van de maand, wat resulteert in een mooie sessie video en een Radio Willy Presents show bij onze vrienden van het Leuvense poppodium Het Depot.

 

 

Update Juli 2023

Stoop Kid speelt spetterende live versie van ‘Thought This Was The Uniform’ op de Muziekgieterij stage tijdens Best Kept Secret.

Tijdens Best Kept Secret nam het Muziekgieterij team maar liefst 11 (elf!) Heaven Sessions op. De eerste sessie van The Cool Greenhouse staat inmiddels online. De andere sessies zullen de komende maanden uitkomen.

Behalve Heaven Sessions was er op de Muziekgieterij stage ook plaats voor twee volledige festival shows. Natuurlijk mocht onze artist in residence Stoop Kid niet ontbreken. En terecht. Het massaal toegestroomde publiek ging helemaal los. Aan het gejuich na afloop te horen had de band wat de toeschouwers betreft nog uren door mogen spelen.

Voorafgaand aan de release in november van het debuutalbum ‘Mount Cope’ op V2 Records is onlangs een derde single verschenen. Check ‘Just Fine’ hieronder!

 

Update Mei 2023

V2 Records deelt het nieuwe nummer ‘Cold Tiles Bad, Warm Breeze Good‘ van Stoop Kid. Het is de tweede single van het tevens aangekondigde nieuwe album ‘Mount Cope’, dat uitkomt op 3 november.

“Cold Tiles Bad, Warm Breeze Good gaat over het omgaan met het verlies van mijn moeder. Op het moment dat ze ziek werd, zat ik mentaal in een vrij slechte plek. Het verliezen van haar was veruit het moeilijkste wat ik ooit heb moeten overwinnen en het zette op een bepaalde manier veel van mijn dagelijkse problemen in perspectief. Ik zie dit nummer graag als een viering van de kracht die mijn moeder me heeft gegeven om mijn leven te verbeteren.”

Het artwork voor het in de Muziekgieterij studio opgenomen album ‘Mount Cope’.

Het album ‘Mount Cope’ gaat over het leven na depressie en de angst voor terugval, met het verdriet van het verlies van een moeder op 27-jarige leeftijd en met het simpelweg 30 worden en de existentiële shitshow die daarmee gepaard gaat. Met dit album viert Stoop Kid dat het elke dag iets beter gaat, niet altijd naar de top reiken, en het simpelweg overleven als einddoel stellen. Muzikale invloeden variëren van The Clean’s jangle pop en Pavement’s slacker rock tot meer eigentijdse indie-, emo- en punkacts zoals Day Wave, The Hotelier en Toys That Kill.

En er is meer nieuws: als artist in residence bij het Maastrichtse poppodium mag Stoop Kid natuurlijk niet ontbreken op de Muziekgieterij stage tijdens het Best Kept Secret festival. In juni heeft Muziekgieterij voor de tweede keer een eigen podium en area op het festival.  Naast de opnames voor Heaven Sessions  zullen daar dit jaar ook een aantal reguliere festival shows te zien zijn. Zo sluit Stoop Kid op vrijdag het programma op de Muziekgieterij stage tijdens Best Kept Secret af.

 

Update Maart 2023

Eind vorig jaar nam Stoop Kid een nieuw album op in de Muziekgieterij studio. De multi-instrumentalist verruilde voor dit project zijn vertrouwde home-studio voor onze goed uitgeruste opnameruimte. Daar kon hij vrij gebruik maken van de aanwezige classic gear en top hardware, onder de bezielende leiding van onze producer Rob Driessen. Nu is de release van de eerste single van dat album een feit. ‘Settling Down’ komt uit via V2 Records, in een co-op constructie met Muziekgieterij en onze artist in residence zelf.

Bekijk de lyric video bij dit jangle indie pop juweel hieronder.

Voor de release van de eerste single van het album, dat na de zomer het daglicht zal zien, deed Stoop Kid een photo shoot in Muziekgieterij. Met Hugo Thomassen, die je wellicht ook kent als de fotograaf bij de door Muziekgieterij met Heaven Magazine samen geproduceerde Heaven Session video’s.  Het resultaat, in glorieus oranje, geel en groen siert nu als header deze blog. In het kiekje hieronder zie je de fotograaf en zijn onderwerp aan het werk in de leegstaande oude zaal  van Muziekgieterij.

Klik hier om ‘Settling Down’ te beluisteren en voor meer info over Stoop Kid en de nieuwe single.

Update September 2022

De opnames voor het debuutalbum van Stoop Kid in de Muziekgieterij studio zijn in volle gang.

Update Februari 2022

Stoop Kid tekent als eerste bij de nieuwe joint venture tussen Muziekgietrij en V2 Records. De residentie bij het productiehuis in Maastricht is uitgegroeid tot de opname van een volledige debuutalbum, dat in 2023 uit zal komen via V2. Lees hier meer.

Juni 2021

Begonnen als home recording project van Jens Rubens (Ero Guro, Prince Beastly, Coma Commander) debuteert Stoop Kid in 2019 met de EP ‘Uhm Yeah Sure’. Vol prachtig melancholische jangle gitaarpop. In 2020 volgt de EP ‘Done Deal’ op het onvolprezen Gazer Tapes label. De EP’s leveren hen behoorlijk wat goede reviews en airplay op.

Stoop Kid

Tijdens de lockdown komt ‘Camp Careful’ uit. Dit debuutalbum neemt Rubens volledig alleen op in zijn home studio in Diest, België. Rond die tijd worden ook de eerste contacten gelegd met het productiehuis van de Muziekgieterij. Al snel wordt besloten tot een samenwerking. Stoop Kid gaat als artist in residence in de studio van de Muziekgieterij voor het eerst opnames maken in full band setting. Met als doel een 4 track EP die uit zal komen op M-PX, het label van De Muziekgieterij. En net als onze andere Belgische artist in residence, The Haunted Youth, gaat ook Stoop Kid middels stage rehearsals in De Muziekgieterij werken aan een full band live show.

Andere Artists In Residence

Scroll naar boven