STOOP KID

stoop kid

Update September 2022

De opnames voor het debuutalbum van Stoop Kid in de Muziekgieterij studio zijn in volle gang.

Update Februari 2022

Stoop Kid tekent als eerste bij de nieuwe joint venture tussen Muziekgietrij en V2 Records. De residentie bij het productiehuis in Maastricht is uitgegroeid tot de opname van een volledige debuutalbum, dat in 2023 uit zal komen via V2. Lees hier meer.

Juni 2021

Begonnen als home recording project van Jens Rubens (Ero Guro, Prince Beastly, Coma Commander) debuteert Stoop Kid in 2019 met de EP ‘Uhm Yeah Sure’. Vol prachtig melancholische jangle gitaarpop. In 2020 volgt de EP ‘Done Deal’ op het onvolprezen Gazer Tapes label. De EP’s leveren hen behoorlijk wat goede reviews en airplay op.

Stoop Kid

Tijdens de lockdown komt ‘Camp Careful’ uit. Dit debuutalbum neemt Rubens volledig alleen op in zijn home studio in Diest, België. Rond die tijd worden ook de eerste contacten gelegd met het productiehuis van de Muziekgieterij. Al snel wordt besloten tot een samenwerking. Stoop Kid gaat als artist in residence in de studio van de Muziekgieterij voor het eerst opnames maken in full band setting. Met als doel een 4 track EP die uit zal komen op M-PX, het label van De Muziekgieterij. En net als onze andere Belgische artist in residence, The Haunted Youth, gaat ook Stoop Kid middels stage rehearsals in De Muziekgieterij werken aan een full band live show.

Andere Artists In Residence

Scroll naar top