THE HAUNTED YOUTH

The Haunted Youth

Update November 2022

Wat een jaar voor The Haunted Youth! Het debuutalbum Dawn Of The Freak is nu uit. En de show op 10 november in de grote zaal Muziekgieterij is uitverkocht!

De Euregionale focus van Muziekgieterij – bij het aantrekken van nieuw talent – is altijd één van de speerpunten geweest van het Maastrichtse poppodium. The Haunted Youth, de band van Hasseltenaar Joachim Liebens, is hierin geen uitzondering. De band kwam op de radar bij Muziekgieterij na het verschijnen van hun tweede single, ‘Coming Home’, wat resulteerde in een artist in residence-samenwerking.

Tony Vandenbogaerde van Mayway Records, de platenmaatschappij van The Haunted Youth is met recht ontzettend trots: ‘Zalig, de cirkel is rond hè! Vorig jaar stapte de band binnen als kleine artiesten met een artist in residence-positie en is nu de grote zaal uitverkocht. Kippenvel!’

Artistiek directeur Muziekgieterij Wim Smeets: ‘We zijn ontzettend blij met én trots op The Haunted Youth en wat ze bereikt hebben in zo’n korte tijd, maar we zijn nog lang niet klaar. Zo wordt achter de schermen ook al hard samengewerkt met hun landgenoten Caspar Auwerkerke en Stoop Kid, twee enorme talenten waar we veel van verwachten.’

Update Oktober 2022

Net voor de release van zijn debuutalbum ‘Dawn Of The Freak’ op 4 november en zijn eerste show in de grote zaal Muziekgieterij op 10 november hebben wij een mooie video voor je. Tijdens het Best Kept Secret festival afgelopen juni kwam The Haunted Youth’s Joachim naar de Muziekgieterij stage om deze prachtige akoestische solo set op te nemen.

 

Update Februari 2022

The Haunted Youth zijn weer even terug bij hun ‘home away from home’.

Mei 2021

De Muziekgieterij ziet in The Haunted Youth een van grotere beloftes van dit moment. De op het Mayway-label uitgebrachte debuutsingle ‘Teen Rebel’ was in ieder geval al meteen een schot in de roos: de band rondom Joachim Liebens (27) uit Hasselt in België, wint meteen De Nieuwe Lichting van Studio Brussel.

The Haunted Youth

Bij het verschijnen van ‘Coming Home’, de tweede single en opnieuw een indie-pop klassieker in wording, schuift de band bij ons aan. Ook Belgische bands zijn welkom als artist in residence in de Muziekgieterij. De band wil bij ons gaan werken aan het perfectioneren van hun liveshow. Daarbij kunnen ze gebruik maken van zowel ons kleine als ons grote podium. Ook gaat de band gebruik maken van onze studio voor testopnames en live drum tracking.

The Haunted Youth is live te zien tijdens het Bruis festival!

Andere Artists In Residence

Scroll naar boven