Stoop Kid eerste signing V2 Muziekgieterij joint venture

v2-muziekgieterij-joint-venture

V2 Records en Muziekgieterij zijn onlangs een joint venture aangegaan waarmee jong talent een unieke mogelijkheid wordt geboden voor het opnemen en promoten van nieuwe muziek.

Muziekgieterij is het grootste poppodium van Maastricht gesitueerd in het hart van de Euregio. Naast het organiseren van concerten, events en festivals heeft Muziekgieterij ook een productiehuis. Met de beschikking over repetitieruimtes en een professionele opnamestudio is het productiehuis-team altijd op zoek naar nieuw talent. Met als inzet binding met de regio door educatie van de jongste jeugd en begeleiding van semi-professionals. V2 Records is een in Hilversum gesitueerd label dat met nationale en internationale acts werkt als zodanig de volledige promotie richting radio, TV, DSP’s en de pers in Nederland en België verzorgt. Samen zullen zij de ontwikkeling van nieuw talent gaan stimuleren met een breed pakket aan mogelijkheden.

Muziekgieterij directeur Wim Smeets: “Ik vind het belangrijk dat beginnende artiesten, in deze moeilijke tijden, op een professionele manier een nieuw album kunnen opnemen. Muziekgieterij wil beginnende artiesten een laagdrempelige start van hun carrière bieden. Uiteindelijk staan die artiesten wellicht op ons jaarlijks festival Bruis.”

V2 Records directeur Tom Willinck: “Voor beginnende artiesten zijn de studiokosten vaak onbetaalbaar en dan moet de promotie ook nog geregeld worden. Het realiseren van nieuwe opnames via deze nieuwe constructie met Muziekgieterij in combinatie met het verzorgen van de promotie is al langer een grote wens van mij.”

Belgisch indie-talent Jens Rubens zal met zijn Stoop Kid de eerste artiest zijn die zijn nieuwe studio album in maart bij Muziekgieterij gaat opnemen in deze nieuwe constructie.

Jens Rubens: “Als artiest die het gewoon is alles zelf vanuit zijn slaapkamer op te nemen, uit te brengen en te promoten is dit een buitenkans. Dankzij de samenwerking met Muziekgieterij en V2 Records kan ik creatief aan de slag in een professionele setting en zo mijn album een niveautje hoger tillen.”

Scroll naar boven