BKS: van een stil bos naar dansende menigten

bks-2022-stage

Tekst: Ingmar van Wijnsberge

Op de foto hieronder ziet het er nog verstild uit. Een mooie winterse aanblik van de Beekse Bergen in januari. Maar in juni staat precies op deze plek een podium. En hangen er lampen. Staat er publiek: te kijken, te luisteren en te dansen.

Muziekgieterij stage

We mogen het nu hardop zeggen: er komt opnieuw een Muziekgieterij stage tijdens Best Kept Secret. Net als bij de vorige editie gaat het Muziekgieterij Productiehuis in samenwerking met Heaven Magazine hier live sessies en interviews opnemen. Het podium wordt dit jaar een tikkeltje groter en verschuift iets naar rechts. Het publiek dat afgelopen juni aanwezig was bij de opnames zal desondanks de warme sfeer op idyllische plek tussen de bomen direct herkennen.

Deze aankondiging is meteen ook een goed moment voor een eerste terugblik. Hieronder een selectie van foto’s die een indruk geven van de sfeer bij de eerste editie van de Muziekgieterij-stage op Best Kept Secret. We denken dat de prachtig verstilde akoestische sessie van Amenra, in stemmig zwart-wit, een prachtige start is van onze terugblik.

Amenra

We konden ons geluk niet op toen slechts enkele uren na hun alles overweldigende show op het grote podium twee heren van de wereldbekende Belgische band daadwerkelijk in onze bescheiden backstage area stonden. Niet veel later speelden de leden van Amenra vier prachtig ingetogen akoestische versies van nummers van de Amerikaanse singer-songwriter songs van Townes van Zandt. De hele sessie van Amenra, inclusief het interview met Ludo Diels, kun je hieronder bekijken en beluisteren.

BKS Amenra backstage

Onder het genot van een biertje wierpen de heren na afloop nog een blik in onze mobiele opnamewagen. De opnames konden gelukkig de goedkeuring wegdragen.

BKS Amenra opnamebus

Voordat de heren de Muziekgieterij-backstage weer konden verlaten greep portretfotograaf Hugo Thomassen zijn kans, het resultaat is prachtig geworden.

Festivalfoto’s: Han Ernest
Portretfoto Colin H. van Eeckhout: Hugo Thomassen
Beekse Bergen in januari: Ingmar van Wijnsberge

Scroll naar boven