Muziekgieterij voor tweede keer op BKS

BKS - Muziekgieterij 2022

Voor de tweede keer heeft Muziekgieterij een eigen podium op het Best Kept Secret festival. Vorig jaar was het steeds dringen voor de knusse tent stage bij de opnames van de Heaven Sessions aldaar. Omdat we dit jaar gebruik kunnen maken van een groter gebied, kan er meer publiek genieten van de optredens. Verwacht de nodige gezellige zitjes en, natuurlijk, speciaal bier. En niet te vergeten: net als afgelopen jaar hosten we deze stage samen met Heaven Magazine. Het recept is ook onveranderd: we vragen acts om naast hun reguliere festivaloptreden ook een korte sessie en een interview bij ons op te nemen. Dit is je kans om je favoriete band nóg een keer te zien of deze te kunnen zien als de Heaven Session net iets beter in je schema past.

Tipje van de sluier

Omdat we de acts vragen om een extra show te doen zijn nog niet alle namen bevestigd. Het kan zijn dat een acts op de Muziekgieterij-stage pas last minute bevestigd of gewijzigd worden. Check de app van het Best Kept Secret festival bij Muziekgieterij voor de laatste updates. Of volg de socials van Muziekgieterij waar we regelmatig updates zullen plaatsen.
Maar kan er dan nog helemaal niets gezegd worden? Jawel hoor!

Deze acts zijn al bevestigd voor een Heaven Sessions-opname op onze stage:

cumgirl8

Billy Nomates

The Cool Greenhouse

CLT DRP

Big Joanie

Yot Club

Lime Garden

Glassbeams

Volledige shows

Er zijn ook twee volledige shows te zien op de Muziekgieterij-stage. Op vrijdag is de enige show op het festival Stoop Kid. Als artist in residence bij Muziekgieterij nam de singer-songwriter het album ‘Mount Cope’ op, dat in het najaar gereleased wordt via V2 Records. Stoop Kid is een meester in de indie jangle gitaarpop. Tekstueel schuwt hij vaak zeer persoonlijke onderwerpen niet. Zaterdag sluit De Toegift (ook te zien op ons festival Bruis in september!) het livegedeelte bij Muziekgieterij af. De Toegift combineert de werelden van eigentaalse poëzie en hedendaagse indie muziek tot datgene wat ze het liefst zelf maken: Nederlandstalige indie met invloeden uit jazz. Altijd op zoek naar experiment, authenticiteit en het perfecte lied, speelt de Zeeuwse band met thema’s over tijd en nostalgie.

Stoop Kid

De Toegift

Tekst door: Ingmar van Wijnsberge

Scroll naar boven