De Muziekgieterij

+31 (0)43 343 3337
[email protected]

bezoekadres:
Boschstraat 5
6211 AS Maastricht

postadres:
Postbus 2403
6201 EA Maastricht

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Generic filters
Exact matches only

Spinazie ravioli met zalm ricotta vulling

Deze spinazie ravioli is er eentje voor fijnproevers! Een prachtige combinatie van spinazie met, broccoli, zalm en ricotta. Net als bij de kaaskroket moet je ‘m gewoon proeven, dus laten we er niet teveel woorden aan vuil maken deze keer. Smakelijk eten!

Zo ga je te werk

De hoeveelheden zoals hieronder beschreven zijn bedoeld voor 10 personen. Heb je meer of minder nodig voor je spinazie ravioli, dan is het rekensommetje simpel uit te voeren.

spinazie ravioli - Sanne

Recept

Benodigdheden: 

  • Weegschaal
  • Ovenschaal met gaatjes 
  • Snijplank (2)
  • Pan
  • Koksmes (2)
  • Knoflookpers
  • Mengkom (2)
  • Ijsblokjes 
  • Kookpan
  • Bolzeef
  • Garde
  • Plasticfolie 
  • Deegroller 
  • Raviolisteker (of ronde steker)

Deeg voor spinazie ravioli

Ingrediënten: 400 g bloem + extra voor aanrecht, 4 eieren (losgeklopt), 200 g gestoomde spinazie (uitgelekt en fijngehakt), mespunt zout

  1. Maak je werkbank schoon. 
  2. Zeef de bloem met een mespunt zout. 
  3. Maak er een bergje van met een kuiltje in het midden, hier doe je de losgeklopte eieren in en de gestoomde/uitgeknepen/fijngehakte spinazie bij. 
  4. Werk er beetje bij beetje de bloem doorheen, als het deeg erg vochtig blijft voeg er dan beetje bij beetje nog wat extra bloem bij. 
  5. Maak er een bal van en dek af met plasticfolie, leg 20 min in de koeling.

Vulling

Ingrediënten: 300 g zalm, 250 g ricotta, ½ broccoli, handvol zongedroogde tomaten, dille, citroensap, peper & zout, 20 g kappertjes, olie, 1 knoflookteen, 1 rode ui en Roomboter (als garnituur)

  1. Zet een pan water op en breng aan de kook. 
  2. Maak de broccoli schoon en snij in kleine roosjes. 
  3. Voeg zout toe en blancheer de broccoli in +/-3 min beetgaar.
  4. Koel terug in koud water met ijs. 
  5. Snij de zalm in stukjes en bak kort in een pan met olijfolie. Bak 5 min.
  6. Laat afkoelen en pluk uitelkaar. 
  7. Maak de ui schoon en snipper de ui.
  8. Hak de zongedroogde tomaten fijn, de dille ook.
  9. Maak de knoflook schoon en pers uit in de mengkom.
  10. Doe de ricotta in een mengkom.
  11. Voeg de brocolli-roosjes, zalm, ui, zongedroogde tomaat, dille en kappertjes toe.
  12. Maak het af met peper, zout en citroensap naar smaak.
  13. Dek af en zet in de koeling.
ravioli - spinaziebol

Spinazie ravioli

  1. Bestrooi de werkbank met bloem en begin de deegbal uit de rollen. 
  2. Draai het deeg vaak om en bestrooi dan weer opnieuw met bloem zodat het deeg niet blijft plakken. 
  3. Als hij dun genoeg is kun je de ravioli uitsteken en vullen. 
  4. Bestrijk de uiteindes van de spinazie ravioli met water.
  5. Duw de randen van de ravioli aan.
ravioli beslag

De afwerking

  1. Breng een pan water aan de kook en kook de ravioli in 3-5 min gaar. 
  2. Klontje boter erop en serveren maar!

Tekst: Sanne Dijkhuis
Foto’s: Alx Marks