De Muziekgieterij tapasplank: voor fijnproevers

tapasplank

Artiesten

In een stad als Maastricht kan het ook niet anders dat Muziekgieterij er voor de fijnproever is. Met de reputatie van de uniekste bierkaart in de stad is een tapasplank van hoog niveau een natuurlijke volgende stap. Op die manier krijg je als bezoeker ook eindelijk een kijkje in de keuken waar artiesten al jarenlang van smullen.

Gastvrijheid naar onze bezoekers en artiesten is al jarenlang één van onze kernwaarden. Iedereen moet zich thuisvoelen in ons podium, ongeacht waar je vandaan komt of hoe groot je bent. Onze keukencrew doet daarom altijd ontzettend haar best zodat niemand iets tekort komt. Niet voor niets komen onze gasten graag terug of worden zelfs de recepten achteraf opgevraagd! De home cooking-stijl blijkt erg in trek, zeker voor wie trek heeft.

courgette - tapasplank

Gezond

De term ‘tapasplank’ – vaak gevuld met gefrituurde snacks – heeft door de jaren heen niet altijd de beste reputatie gekregen. Daar gaan we, als echte bourgondiërs, iets aan doen! Want de Muziekgieterij tapasplank is vers, gezond en met de nadruk op verse groente. Nu we ook nog vooraf kunnen inventariseren wat de voorkeuren zijn van de bezoeker, is het makkelijker geworden om rekening te houden met dieetrestricties. Op die manier wordt het koken voor een grote groep bezoekers opeens heel erg eenvoudig en, niet te vergeten, leuk!

tapasplank - overzicht

Tapasplank

Nu we allemaal lange tijd op afstand van elkaar hebben moeten leven, is het fijn dat we mensen weer kunnen verbinden met eten en muziek. Sterker nog, als bezoeker wordt je indirect verbonden aan de artiest op het podium dankzij het eten. De tapasplank is namelijk een afspiegeling van wat je favoriete band of artiest eet! Daar geniet je vervolgens weer van met je gezelschap, voor of na de show.

Artiesten

Over die artiesten gesproken, zij zijn de reden dat we starten met het aanbieden van dit extraatje. De omstandigheden zorgen ervoor dat we met minder bezoekers genoegen moeten nemen, maar artiesten spelen hierdoor ook minder shows. Op deze manier proberen we iets terug te doen voor hen, want we kunnen uiteindelijk niet zonder elkaar.

Kom proeven!

Als je dit najaar naar een van de events in Muziekgieterij komt, dan kun je zelf proeven. De tapasplank is namelijk onderdeel van je reservering, zo krijg je een ‘tafeltje vol’ lekkernijen. Misschien lichten we zelfs nog een tipje van de sluier op, als we weer zo’n heerlijk recept met je delen in de Backstage-rubriek.

Tekst: Chris Bruijnzeels
Foto’s: Alx Marks

Scroll naar boven