De stille krachten achter de schermen

Frans - Stille Krachten

Je ziet ze misschien niet tijdens een concert of een nachtproductie, maar het resultaat van hun werk zie je overal. Deze mannen en vrouwen zorgen ervoor dat de prachtige, industriële, esthetiek van Muziekgieterij in stand wordt gehouden.

Achter de schermen

Muziekgieterij zit vol eigen creaties, dat bepaalt ook het eigenzinnige interieur. Sinds de Bankastraat zit de Do It Yourself-mentaliteit (DIY) erin en dat is te zien. Gelukkig voor Muziekgieterij, en voor jullie, komt geen enkele medewerker in aanmerking voor het programma ‘Help Mijn Man Is Klusser’. Het zijn namelijk stuk voor stuk voorbeelden van vakmanschap, dit alles onder bezielende leiding van Eugene.

Louis tegels foyer

Stille krachten

Laatst zagen jullie nog hoe een ‘stil poppodium’ eruit ziet in het We Are Muziekgieterij-tweeluik. Schijn bedriegt echter, want achter de schermen wordt altijd doorgewerkt. Het is dan ook tijd voor een tip van de sluier, met onze vakmannen en -vrouwen die laten zien waar ze het meest trots op zijn.

Trots

Niet voor iedereen toegankelijk, maar daarom geen reden om er niets trots op te zijn: onze keuken. En dan in het bijzonder de kasten in de keuken, waar Jo zijn ziel en zaligheid in gestort heeft. Artiesten maken er complimenten over en wij zijn net als Jo trots op de kasten die hij heeft gemaakt.

Jo - keukenkasten

Een tijdje geleden deelden we op onze Facebook-pagina een filmpje van de flessenrekken, gemaakt door Rob van Acker. Rob heeft de rekken natuurlijk niet alleen gemaakt, ook Frans heeft zijn steentje bijgedragen aan de rekken van ijzerdraad. Net als de andere elementen van het pand, complementeert de metalen constructie de ruimte perfect.

Frans - flessenrekken bar

Foyer

De foyer is één van de nieuwste ruimtes van Muziekgieterij, maar ook één van de belangrijkste. We hopen dan ook dat we jullie binnenkort overdag en ’s nachts hier mogen ontvangen. Het tegelwerk, gezet door Louis, is prachtig en geeft de keuken extra cachet. 

Jacqueline - tafels in de foyer

Een ruimte zonder meubels is ook maar een lege ruimte. Voor de foyer is dat niet anders en daar hebben Lieve en Jacqueline hun stempel op gedrukt. Naast de stoeltjes en tafeltjes, zie je nu ook een aantal prachtige grote tafels en barkrukken. Binnenkort te gebruiken voor jullie hapjes en drankjes, want ze zijn er natuurlijk niet alleen om naar te kijken.

Lieve - krukken in de foyer

Foto’s: Alx Marks

Scroll naar boven