Sophia

Maandag 24 oktober 2022
Small stage
Zaal open 19:30, Aanvang 20:30
Gratis event
SMALL STAGE
19:30 (Zaal open)

Sophia speelt een gratis(!) show in Muziekgieterij. Wees erbij, dit wordt speciaal. Frontman Robin Proper-Sheppard betaalt al zijn muzikanten vanuit de merchandise-inkomsten (dus weet wat je te doen staat šŸ˜‰).

Robin Proper-Sheppard is altijd een zwerver geweest. Een grootstedelijke nomade. Nadat hij als nieuwsgierige 20-jarige had besloten zijn geboortestad San Diego, CaliforniĆ«, te verlaten, kocht hij een enkele reis met een Greyhound intercity bus en vroeg zich af waarheen de weg zou leiden. En sindsdien is hij die weg ingeslagen. Die weg heeft hem naar Berlijn geleid, waar hij nu woont en het werk aan Sophia’s nieuwe album "Holding On / Letting Go" heeft voltooid vanuit zijn live-en-work opnamestudio in Kreuzberg – meer dan 5.000 mijl van waar hij eerst woonde, is dit de laatste wending in een lange reis die dertig jaar geleden begon zonder dat hij echt een idee had waar het heen zou gaan of waar het zou eindigen. En wat een reis is het tot nu toe geweest.

Hoewel het album grotendeels werd opgenomen door Proper-Sheppard zelf in semi-exile in Los Angeles, kon de band die vervolgens werd gevormd voor de Unknown Harbors tour hem helpen een nieuw niveau te bereiken wat betreft live-intensiteit – iets wat Sophia nooit eerder op dit niveau had bereikt. De nieuwe line-up van muzikanten die hij had leren kennen tijdens het produceren van andere artiesten bestond uit afgestudeerden van het Koninklijk Conservatorium van Gent (KASK); Sander Verstraete (bas), Jesse Maes (gitaar) en Bert Vliegen (toetsen/synths). Met de oude muzikale vertrouweling Jeff Townsin op drums was deze constellatie iets geheel nieuws voor Sophia’s publiek. Een indrukwekkende en fulminante muzikale kolos. De band had nooit eerder zo’n live dynamiek ontwikkeld, en dit succes was duidelijk bepalend voor Sophia’s toekomst: De meest stille passages zullen baden in een prachtige sfeer en de luidste passages zullen werkelijk het luidst zijn.

Scroll naar boven