RAMONES ALIVE – ode to 50 years Ramones

Vrijdag 24 januari 2025
Small stage
Zaal open 19:30, Aanvang 20:00
Voorverkoop € 17,50
Dagkassa € 20,00
Exclusief €2,50 reserveringskosten
SMALL STAGE
19:30 (Zaal open)

RAMONES ALIVE – Ode to 50 years Ramones

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat de baanbrekende RAMONES opgericht werden.
Daarom brengt een aantal schatplichtige muzikanten een ode. Verwacht alle klassiekers in 1,2,3,4!
Zanger Marco Roelofs bracht ooit eerder met zijn eigen band Heideroosjes een verdienstelijke tribute aan het iconische viertal uit New York City. Deze keer bundelt hij de krachten met enkele veteranen uit de Nederlandse rockscene. Drummer Bart Nederhand tourde met Peter Pan Speedrock de wereld rond en slaat harder dan Marky Ramone in zijn beste dagen. Harold Gielen beult de basgitaar af in thrash metal pioniers Legion Of The Damned maar is ooit begonnen als tienerpunk. Snarenplukker Oeds Beydals begon zijn muzikale pad ook ooit met vier akkoorden punk (Gewapend Beton) maar is inmiddels alom gerespecteerd als veelzijdig gitarist in Iron Jinn (en eerder The Devil’s Blood en Death Alley)
Net als de Ramones vier totaal verschillende karakters gebonden door hun liefde voor pure rock ‘n roll. We’re a happy family gabba gabba hey!

Marco Roelofs – Zang
Oeds Beydals – Guitar
Bart Nederhand – Drums
Harold Gielen – Bass

Support:
ASTRO ZOMBIES A.D. – The Misfits Tribute

Slechts 3 jaar na oprichting van RAMONES begon songwiter/zanger Glenn Danzig THE MISFITS (New Jersey).
Anno 2024 hebben The Misfits -met terugwerkende kracht- vrijwel dezelfde status als Ramones gekregen als legendarische punkband, mede dankzij de decennia durende ondersteuning van Metallica (wie kent hun versie van ‘Last Carress’ niet?) en de solo carrière van zanger Glenn met zijn bands DANZIG en SAMHAIN.
Ramones drummer Marky Ramone drumde zelfs enkele jaren voor The Misfits (2001-2005).
In 2003 namen 3 bevriende Maastrichtse hardcore veteranen + Rotterdamse punkzanger Michiel een album op met Misfits en Danzig klassiekers ("Mutants at Mosa Trajectum") en ondersteunde de release daarvan middels enkele festivalshows in 2003. Marco Roelofs nam de zang van "I Turned Into a Martian" voor rekening op dat album.
Na een hiatus van 20 jaar besloten de 4 muzikanten om weer een Astro Zombies show te doen. Het bleef niet bij deze ene show.
Festivals als Revolution Calling, Jera On Air en Pitfest staan inmiddels op de speellijst.

Niena Bocken – Drums
Maurice Gijsbers – Gitaar
Michiel Walrave – Zang
Boris Wouters – Bass

Scroll naar boven