Heidevolk

Heidevolk, Nytt Land, Jonne

Vrijdag 12 januari 2024
Small stage
Zaal open 18:30, Aanvang 19:00
Uitverkocht
Voorverkoop € 27,00
Dagkassa € 30,00
Exclusief €2,50 reserveringskosten
SMALL STAGE
18:30 (Zaal open)

Heidevolk
Vijf jaar na hun veelgeprezen album ‘Vuur van Verzet’ keerde het Nederlandse folk metal collectief Heidevolk begin 2023 terug met hun zevende studioalbum via Napalm Records, waarmee ze de heidense vlam brandende houden! Sinds hun indrukwekkende debuut uit 2005, ‘De strijdlust is geboren’, heeft de band de heavy muziekscene stormenderwijs veroverd. Met dubbele heldere zang, onweerstaanbaar pakkende songs, traditionele instrumenten en snelle metalriffs, allemaal gevoed door hun folkloristische vuur en heidense trots, staat Heidevolk garant voor een compromisloos geluid en muzikaal avontuur. Op 12 januari in Muziekgieterij.

Nytt Land
Nytt Land, een band uit Kalachinsk, nabij Kazakhstan, bouwt al tien jaar aan hun weg en kreeg recentelijk meer bekendheid door het album "Ritual" bij Napalm Records in 2021. Met een intrigerende mix van Oud-Noors en het Khanty, een tribale taal uit Siberië, verkent de band thema’s als reïncarnatie op hun nieuwste album ‘Torem’. Net als Heilung en Wardruna brengen ze paganistische, sjamanistische en folkloristische ambient. Hoewel soms te repetitief, creëren ze een betoverende sfeer met instrumentale gelaagdheid en rituele keelklanken. Nytt Land’s unieke geluid neemt luisteraars mee op een reis door Euraziatische ijswoestijnen.

Jonne
Jonne Järvelä is de zanger/gitarist van de Finse band Korpiklaani. Hij staat bekend in de Verga folkmetalscene om zijn joiking en droeg bij aan de joik op het Finntroll-album ‘Jaktens Tid’. Eerder was hij lid van de Sami-muziekgroep Angelin tytöt. In 2011 verscheen hij in het nummer "Humppa Is My Neighbour" van de Russische band Тролль Гнёт Ель (Troll Bends Fir) en in "Leszek a Hold" van de Hongaarse band Dalriada. In 2013 lanceerde Järvelä zijn soloproject Jonne, waarin hij akoestische folkmuziek speelt.

Timetable:
17:00 foyer geopend voor een hapje en een drankje (tip!)
19:00 Jonne
20:00 Nytt Land
21:30 Heidevolk

Scroll naar boven