Stoofpot van varkenswangetjes in Tipsy bier

Stoofpot varkenswangetjes in Tipsy bier

Het is geen geheim dat we bij Muziekgieterij van een goed glas bier houden. In onze eeuwige zoektocht naar nieuw lekkers zijn we al heel wat exoten tegengekomen, waarvan Tipsy de nieuwste ontdekking is. Dit Belgische bier, met een rijke historie, is echter ook zeer geschikt om mee te koken. Hieronder het recept voor de ‘stoofpot van varkenswangetjes in Tipsy bier’, dat we hebben uitgeprobeerd op aanraden van de brouwers.

Varkenswangen in Tipsy bier ingrediënten

Recept stoofpot van varkenswangtjes in Tipsy bier

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1kg varkenswangen (vooraf ontvliezen!)
  • 1l Tipsy bier
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kruidnagel
  • 2 el mosterd
  • 2 uien
  • 2 sneetjes peperkoek
  • 1 el steranijs
  • 2 jeneverbessen
  • 1 el olijfolie

varkenswangetjes

Zo ga je te werk

1. Zorg dat de varkenswangetjes op kamertemperatuur zijn voordat je begint: haal ze daarom een uur van tevoren uit de koelkast.
2. Smelt een klont boter samen met wat olijfolie in een grote stoofpot op een matig vuur. Voeg de varkenswangetjes toe en laat ze aanbakken zodat ze een krokant korstje krijgen.
3. Pel de ui en snijd deze in kleine stukjes. Pel de knoflook en plet deze.
4. Haal het vlees uit de stoofpot, stoof vervolgens de ui en de knoflook in het braadvet van het vlees.
5. Voeg de steranijs, de jeneverbessen en de kruidnagels toe aan de pot.
6. Roer alles een keer goed door en laat de bloem kort meebakken.
7. Doe de varkenswangetjes opnieuw in de pot, giet het Tipsy bier erbij en roer om.
8. Smeer één zijde van de peperkoek in met pittige mosterd, kruid deze met een snuf zout en peper van de molen. Leg de peperkoek met de mosterdkant op het vlees.

(Recept gaat verder onder de foto)

Peperkoek bij de varkenswangetjesDe peperkoek met de mosterdkant naar beneden op het vlees.

9. Zet het deksel op de pot en laat het vlees 2 uur garen op een laag vuur.
10. Proef de stoofpot van varkenswangetjes in Tipsy bier en kruid eventueel met peper en zout naar smaak.

Tip: serveer met frietjes en/of kroketten. Eet smakelijk!

Resultaat: Varkenswangetjes in Tipsy bier stoofpot

Tekst: Chris Bruijnzeels
Foto’s: Alx Marks

Scroll naar boven