Projecten

bruis22-droneshot

Muziekgieterij heeft verschillende projecten opgezet voor een gevarieerd publiek, zowel zelfstandig als in samenwerking met lokale organisaties.

Bruis

Het Bruis Festival ontstond in 2007, toen de Muziekgieterij in opdracht van de gemeente Maastricht een popfestival ontwikkelde voor de stad. Maar liefst 16 jaar, en 3 locaties later, landt het festival als een Euregionale household name in de binnentuin van Muziekgieterij in Maastricht.

043

Nieuw, ongepolijst talent ontdek je bij 043, de opvolger van Transformer in Muziekgieterij. De bands van morgen, spannende acts die je gezien wil hebben voordat de rest van de wereld ze ontdekt. En dat doen we met een maandelijkse avond, waar je drie bands kunt horen en die gratis te bezoeken is. Acts waarin we vertrouwen hebben dat je dit als muziekliefhebber niet moet missen. Hiermee is 043 een concept van liefhebbers, voor liefhebbers. 

De Shift

De crew van De Shift gaat verder waar Soto Club eindigde: het programmeren van kwalitatieve elektronische muziek en tegelijkertijd het bevorderen en verder laten bloeien van de lokale scene. In een programmering die varieert van house tot disco, techno, electro en trance, is er ook ruimte voor aansprekende headliners. De Shift is dan ook meer dan een club, het is een community waarin iedereen zichzelf kan zijn. 

Midsummer Prog Festival

Het gloednieuwe Midsummer Prog Festival is een exclusieve muziekfestival-ervaring die je niet mag missen. Midzomer geeft je de kans om enkele van ‘s werelds beste progressieve rockbands het podium op te zien komen in het prachtige openlucht amfitheater in Valkenburg a/d Geul, Nederland.

Meer informatie over Midsummer Prog Festival.

Verhuur

Naast haar eigen programmering, verhuurt Muziekgieterij haar locatie ook voor zowel openbare als besloten feesten, opnames en repetities.

Kijk voor meer informatie over de locatie, zalen en repetitieruimtes onder Verhuur.

Scroll naar boven