bezoekadres:
MUZIEKGIETERIJ
Boschstraat 5, 6211 AS Maastricht
+31 (0)43 343 3337
info@muziekgieterij.nl

postadres:
MUZIEKGIETERIJ
Postbus 2403
6201 EA Maastricht

socials:
Facebook
Instagram

Generic filters
Exact matches only

bezoekadres:
MUZIEKGIETERIJ
Boschstraat 5, 6211 AS Maastricht
+31 (0)43 343 3337
info@muziekgieterij.nl

postadres:
MUZIEKGIETERIJ
Postbus 2403
6201 EA Maastricht

socials:
Facebook
Instagram

Over Muziekgieterij

Muziekgieterij voorkant

Onze missie

Stichting De Muziekgieterij zet zich in voor een solide basis binnen de muziekscene in Maastricht, en haar Euregionale omgeving, die toegankelijk is voor iedereen. Van pop-rock, tot indie en urban, en van opkomende zangers tot bekende bands. Onze drijfveer is de voorliefde voor muziek. 

Onze kernwaardes zijn daarom ook… 

  • Inclusiviteit, waarbij het team zich ontfermt over bezoeker en artiest en zorgt dat zij zich welkom voelen. Muziekgieterij is een ontmoetingsplaats voor muzikanten en publiek.
  • Innovativiteit; dit is niet alleen gericht op de programmering, die zorgt voor nieuwe ontdekkingen voor haar publiek, maar ook in de manier van werken. Zo wordt er altijd oplossingen gezocht zodat een bezoeker altijd en overal kan genieten van de muziek, zij het in Muziekgieterij of daarbuiten. 
  • Internationaliteit; het internationale karakter komt niet alleen door de ligging van het poppodium, maar ook door de mentaliteit van het team en dat is verweven met een andere kernwaarde, inclusiviteit.

Visie

Ons doel is om Muziekgieterij als ‘the place to be’ te versterken en verankeren voor (alternatieve) popmuziek in Maastricht en de Euregio, en zo een positieve impact te maken op al onze bezoekers, makers en artiesten.

Historie

Muziekgieterij is één van de jongste poppodia van Nederland. Ze werd opgericht in 2004 en is in minder dan 20 jaar uitgegroeid tot de smaakmaker van Maastricht en de Euregio. Je leest erover op onze historie-pagina.

Hoe doen we dit?

Door een volwaardige programmering aan te bieden voor zowel de podia als voor het productiehuis, wil Muziekgieterij een plek voor iedereen kunnen zijn. Ook door het (mede-)programmeren van meerdere festivals wordt dit doel nagestreefd.

Er wordt daarbij niet alleen naar het huidige aanbod gekeken, maar ook naar het aanbod van morgen. Met talentontwikkeling, onder de vlag van het in 2019 opgezette productiehuis, worden ook nieuwe artiesten, bands en scholieren bij de hand genomen. Hierdoor wordt het beoefenen en beleven van muziek toegankelijker

Programmering

In de verschillende zalen van Muziekgieterij vinden er meerdere malen per week evenementen en concerten plaats, zowel overdag als in de avond en ’s nachts. We hebben electronic, world, urban, pop-rock, heavy, indie, en alle subgenres die daarbinnen horen. 

Klik hier voor onze events agenda.

Productiehuis

Binnen het productiehuis wordt op meerdere vlakken gewerkt: de ‘volwassen’ bands worden middels livesessies in de studio in de spotlights gezet. Ook brengt het productiehuis muziek uit via het M-PX-label. Aankomende bands worden begeleid in het talentontwikkelingstraject en de schoolgaande kinderen worden warm gemaakt voor het bespelen van instrumenten. Deze gelaagdheid zorgt voor een goede doorstroom en draagt bij aan het hoofddoel van Muziekgieterij. 

Klik hier voor meer informatie over het productiehuis.

Projecten

Muziekgieterij heeft verschillende projecten opgezet voor een gevarieerd publiek, zowel zelfstandig als in samenwerking met lokale organisaties.

Bruis

Het Bruis Festival ontstond in 2007, toen de Muziekgieterij in opdracht van de gemeente Maastricht een popfestival ontwikkelde voor de stad. Maar liefst 15 jaar, en 3 locaties later, landt het festival als een Euregionale household name in de binnentuin van Muziekgieterij in Maastricht.

Transformer

Nieuw, ongepolijst talent ontdek je bij Transformer in Muziekgieterij. De bands van morgen, spannende acts die je gezien wil hebben voordat de rest van de wereld ze ontdekt. De Transformer Club is een concept van liefhebbers, voor liefhebbers. Acts waarin we vertrouwen hebben dat je dit als muziekliefhebber niet moet missen.

Soto Club

Aan de rand van Maastricht, in het Sphinxkwartier, ligt Soto Club. Deze club binnen Muziekgieterij richt zich op de kwalitatieve elektronische muziek, variërend van house tot disco, techno en electro. Samen met Linke Soto brengen we lokale artiesten en DJ’s gemixt met aansprekende headliners. Daarmee willen we meer dan alleen een club zijn. Samen creëren we een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en zichzelf kunnen zijn. Meet me at Soto Club.

Meer informatie over Soto Club.

Midsummer Prog Festival

Het gloednieuwe Midsummer Prog Festival is een exclusieve muziekfestival-ervaring die je niet mag missen. Midzomer geeft je de kans om enkele van ‘s werelds beste progressieve rockbands het podium op te zien komen in het prachtige openlucht amfitheater in Valkenburg a/d Geul, Nederland. 

Meer informatie over Midsummer Prog Festival.

Verhuur

Naast haar eigen programmering, verhuurt Muziekgieterij haar locatie ook voor zowel openbare als besloten feesten, opnames en repetities. 

Kijk voor meer informatie over de locatie, zalen en repetitieruimtes onder Verhuur.

Pers

Aanvragen voor fotografen en journalisten gaan via Harry Heuts.

Scroll naar top