Over Muziekgieterij

Muziekgieterij

Onze missie

Stichting Muziekgieterij zet zich in voor een solide basis binnen de muziekscene in Maastricht en haar Euregionale omgeving, die toegankelijk is voor iedereen. Van pop-rock, tot indie en urban, en van opkomende zangers tot bekende bands. Onze drijfveer is de voorliefde voor muziek. 

Onze kernwaardes zijn daarom ook… 

  • Inclusiviteit, waarbij het team zich ontfermt over bezoeker en artiest en zorgt dat zij zich welkom voelen. Muziekgieterij is een ontmoetingsplaats voor muzikanten en publiek.
  • Innovativiteit; dit is niet alleen gericht op de programmering, die zorgt voor nieuwe ontdekkingen voor haar publiek, maar ook in de manier van werken. Zo wordt er continu naar oplossingen gezocht zodat een bezoeker altijd en overal kan genieten van de muziek, zij het in Muziekgieterij of daarbuiten. 
  • Internationaliteit; het internationale karakter komt niet alleen door de ligging van het poppodium, maar ook door de mentaliteit van het team en dat is verweven met een andere kernwaarde, inclusiviteit.

Visie

Ons doel is om Muziekgieterij als ‘the place to be’ te versterken en verankeren voor (alternatieve) popmuziek in Maastricht en de Euregio, en zo een positieve impact te maken op al onze bezoekers, makers en artiesten.

Historie

Muziekgieterij is één van de jongste poppodia van Nederland. Ze werd opgericht in 2004 en het poppodium in de Limburgse hoofdstad is in minder dan 20 jaar uitgegroeid tot de smaakmaker van Maastricht én de Euregio. Je leest erover op onze historie-pagina.

Hoe doen we dit?

Door een volwaardige programmering aan te bieden voor zowel de podia als voor het productiehuis, wil Muziekgieterij een plek voor iedereen kunnen zijn. Ook door het (mede-)programmeren van meerdere festivals wordt dit doel nagestreefd.

Er wordt daarbij niet alleen naar het huidige aanbod gekeken, maar ook naar het aanbod van morgen. Met talentontwikkeling, onder de vlag van het in 2019 opgezette productiehuis, worden ook nieuwe artiesten, bands en scholieren bij de hand genomen. Hierdoor wordt het beoefenen en beleven van muziek toegankelijker.

Programmering

In de verschillende zalen van Muziekgieterij vinden er meerdere malen per week evenementen en concerten plaats, zowel overdag als in de avond en ’s nachts. We hebben electronic, world, urban, pop-rock, heavy, indie, en alle subgenres die daarbinnen horen. 

Klik hier voor onze events agenda.

Productiehuis

Binnen het productiehuis wordt op meerdere vlakken gewerkt: de ‘volwassen’ bands worden middels livesessies in de studio in de spotlights gezet. Ook brengt het productiehuis muziek uit via het M-PX-label. Aankomende bands worden begeleid in het talentontwikkelingstraject en de schoolgaande kinderen worden warm gemaakt voor het bespelen van instrumenten. Deze gelaagdheid zorgt voor een goede doorstroom en draagt bij aan het hoofddoel van Muziekgieterij. 

Klik hier voor meer informatie over het productiehuis.

Projecten

Naast het produceren van onze eigen concerten, produceren we ook festivals en clubnachten. Dit doen we zowel zelfstandig als in samenwerking met lokale organisaties. Hierover lees je meer op de Projecten-pagina.

Scroll naar boven