De Muziekgieterij

+31 (0)43 343 3337
[email protected]

bezoekadres:
Boschstraat 5
6211 AS Maastricht

postadres:
Postbus 2403
6201 EA Maastricht

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Generic filters
Exact matches only

Geoff Wyld in gesprek met Maxazine

Geoff Wyld Maxazine

Ze zijn nog maar net uit de startblokken, maar Geoff Wyld draait op volle toeren. Eerder dit jaar maakten ze hun opwachting tijdens Transformer Festival en momenteel werken ze hard in de studio aan hun eigen materiaal. Het talent van de heren is ook Maxazine opgevallen, die een interview hadden met ze in de lounge tussen onze repetitieruimtes.

Nieuwe drummer

Met het nieuws over het aanstaande vertrek van Jacko Franzen, is er gelijk een scoop over Geoff Wyld te lezen in het interview. Toch blijven Leroy en Patrick niet alleen over: er is een nieuwe drummer gevonden.

“We krijgen het steeds drukker en Jacko heeft, vanwege de tijd, de keuze moeten maken om te stoppen.”

Inspiratie

Hun sound omschrijven ze als ‘indierock met psychedelische invloeden’. Dit hoorde je ook tijdens het Transformer Festival-optreden van Geoff Wyld, wat een verzameling was van postrock en een vleugje Artic Monkeys en Tame Impala. De inspiratie voor hun muziek? Liefde, natuur en reizen.

Toekomst

Dat de dromen langzaam werkelijkheid worden, dat zie je aan de activiteit van de heren van de afgelopen maanden. Zo speelde Geoff Wyld in het afgelopen jaar de nodige optredens en werd het podium gedeeld met onder meer Balthazar en Matt Corby. Er komt echter nog meer aan, met een EP in 2020 en mogelijk Eurosonic Noorderslag komend jaar. Dat EP is in samenwerking met M-PX, die de band begeleid tijdens deze belangrijke fase.

Muziekgieterij

Tijdens het gesprek benadrukken de heren ook dat de Muziekgieterij meer is dan alleen een poptempel. Productiehuis M-PX speelt een alsmaar grotere rol hierin, waardoor de Muziekgieterij ook een figuurlijk podium is geworden voor de ontwikkeling van (opkomende) bands.

Het Limburgse Geoff Wyld is een schoolvoorbeeld van de grote toekomst voor muzikaal Zuid-Limburg en de hele Euregio.

Het hele gesprek lees je op Maxazine. Foto door Anita Martin.