Whybe

Vrijdag 27 september 2024
Small stage
Zaal open 19:30, Aanvang 20:00
Voorverkoop € 10,00
Exclusief €2,50 reserveringskosten
SMALL STAGE
19:30 (Zaal open)

Intimiteit en kwetsbaarheid. Dat is wat de alternatieve singer-songwriter WHYBE (Wybe Zijlstra, 25) aan zijn luisteraars weet over te brengen. Zijn treffende melodieën, herkenbare stemgeluid en intuïtieve gitaarspel dragen bij aan een fascinerende stijl, met nummers die al snel een diepe indruk achterlaten.

Op Radio 2 werd hij tijdens De Staat van Stasse “het best bewaarde muzikale geheim van Nederland” genoemd toen daar de eerste single van het album ‘Ice on My Soul’ werd gedraaid. Maar WHYBE en zijn band hopen dat het spreekwoord “geheimen komen altijd uit” ook hier zal gelden.

Meer dan een jaar heeft WHYBE samen met zijn band zijn debuut-LP opgenomen in een volledig analoge studio, in nauwe samenwerking met drummer en producer Lucas Kramer. Zo heeft hij zijn muziek tot een hoger niveau weten te tillen zonder zijn typische akoestische intimiteit als alternatieve singer-songwriter verloren te laten gaan.

Op 27 september presenteert WHYBE onder begeleiding van zijn band (Lucas Kramer, Levi Bánki en Cody Soudant) ‘Bonfire for a Butterfly’. Het belooft een bijzondere avond te worden. Misschien wordt er wel een geheim aan het licht gebracht…

Scroll naar boven