Debatcentrum Sphinx

Dinsdag 07 februari 2023
Small stage
Zaal open 19:00, Aanvang 19:30
Gratis event
SMALL STAGE
19:00 (Zaal open)

Maastricht kent net als veel andere steden een toenemende diversiteit in de samenstelling van haar bevolking. Dit levert een veelheid aan opvattingen, perspectieven en inzichten op over ontwikkelingen in de lokale samenleving. Die veelheid aan ideeën verdient een podium. Niet alleen om burger- en overheidsparticipatie te bevorderen, maar ook als tegenwicht aan de stroom van ongerichte meningen, commentaren en verwensingen op sociale media.

Hoe kan Maastricht – net als veel andere steden – zo’n podium creëren? Een platform, waar burgers van gedachten wisselen over de economische dynamiek van de stad, de sociaal-culturele vraagstukken, de relatie met de lokale politiek en de inspraak daarbij? Zijn de burgers bereid en mondig genoeg om hun opvattingen en inzichten in een openbare ruimte te delen met anderen?

Onder leiding van Sander Kleikers en met Ron Meyer, Klasien Horstman, Chris Meijs, Johan van de Beek, en Ben van Essen gaan we op dinsdag 7 februari om 19.30 uur in de Muziekgieterij het gesprek aan met elkaar en met alle aanwezigen.

Sphinx maakt het vervolg niet meer mee omdat het zonder subsidie geen rol kan vervullen. Maar Sphinx wil de stad en haar bestuur na ruim tien jaar wel nog een paar welgemeende adviezen meegeven.

Doe je mee?

Scroll naar boven