Blaudzun

Donderdag 06 februari 2025
Main stage
Zaal open 19:30, Aanvang 20:00
Dagkassa € 29,50
Voorverkoop € 27,00
Exclusief €2,50 reserveringskosten
MAIN STAGE
19:30 (Zaal open)

Blaudzun, nom-de-plume van Johannes Sigmond, liet eerder al twee voorproefjes horen van zijn nieuwe plaat. De catchy singles ‘Dreamers’, die met dat aanstekelijke fluitje, en ‘Summer Song’ werden door fans en volgers omarmd en door veel radiozenders op hun playlists gezet.

‘Shades’ is de derde single van het album dat op 18 oktober verschijnt en is een heerlijke popsong met herkenbare 80’s bass synths, lyrics vol levenslust, en een onontkoombare melodie. Blaudzun produceerde ‘Shades’ samen met indie-rock veteraan en Moss-frontman Marien Dorleijn. De mixage was in handen van Robin Hunt.
In het lied met de punchline; “we lived, we loved, let’s do it all again” benadrukt de songwriter zijn liefde voor rocksongs met goede hooks waarbij melancholie en hoop hand in hand gaan. “Shades staat in veel opzichten symbool voor het hele album. Het is een optimistisch lied voor de grillige en soms ingewikkelde tijden waarin we momenteel leven”, aldus Blaudzun.
‘Latter Days’ is Blaudzun’s zevende offiële studio album en verschijnt bij platenmaatschappij Labeltje Labeltje. Een nieuwe plaat betekent natuurlijk ook een nieuwe tour. Vanaf februari 2025 tourt Blaudzun met zijn zeskoppige band langs de grote Nederlandse clubs waarna ook andere Europese landen op het programma staan. Op 6 februari in Muziekgieterij!

Scroll naar boven