PickItUp: Vrijwilligers Muziekgieterij ruimen samen op

PickItUp

Niet alleen achter de bar zwoegen ze moeiteloos, ook het Sphinxkwartier en Frontenpark werden stevig onder handen genomen door onze vrijwilligers. Op 28 juni trokken maar liefst 13 vrijwilligers voor PickItUp samen de natuur in rondom de Muziekgieterij.

PickItUp

De actie was onderdeel van PickItUp Maastricht, een initiatief van het CNME. In eerste instantie was #PickItUp bedoeld als alternatieve activiteit tijdens de lockdown-periode, maar blijkt inmiddels ook daarna erg succesvol. Al meer dan 100 mensen deden mee aan de opruimactie in Maastricht, waar de vrijwilligers 12 zakken aan zwerfvuil opruimden.

Vrijwilligers PickItUp Frontenpark

Sphinxkwartier

Het kloppende hart van Maastricht, het Sphinxkwartier, kent ondanks haar industriële verleden veel groen. Ook aangelegen delen als het Frontenpark, het Bassin en het stadspark brengen wat groen in de stad. Toch zorgt veel groen voor veel achtergelaten afval. Het initiatief van het CNME kon dan ook niet op een beter moment komen. 

Vrijwilligers ruimen tuin Muziekgieterij op

Samen

Zoals gezegd zijn de vrijwilligers van Muziekgieterij nooit te beroerd om de mouwen op te stropen. Toch hoefden ze dat de afgelopen 3 maanden niet te doen voor het poppodium. Nu was er weer een mogelijkheid om samen erop uit te gaan, met als extraatje dat er met PickItUp ook nog iets goeds voor het milieu gedaan werd.

Borrel

Je zou bijna zeggen, zoals het hoort, werd de dag met een borrel afgesloten. Work hard, play hard! Hopelijk kunnen we elkaar snel weer in een andere setting zien, zodat we ook daar weer samen aan de slag kunnen. Ook vrijwilliger worden? Neem dan contact met ons op.

Vrijwilligers borrel tuin Muziekgieterij

Tekst: Edward van Kempen
Foto’s: Edward van Kempen / Harry Heuts

Scroll naar boven